Vesti

Bušite bunar za voćnjak? Kako da ne pogrešite?!

U poslednjih godinu dana kod gotovo svih investitora koji su nam se obratili za sistem navodnjavanja uočavamo da se bez obzira na lokaciju bunara javlja jedan jedini kapacitet - 1 l/s. Da li je bunar bušen u Preševu ili Horgošu, Vršcu ili Sremskoj Mitrovici ili Loznici svuda je kapacitet identičan i iznosi 1 l/s.

DILEMA UZGAJIVAČA BOROVNICE O VELIČINI SAKSIJE

Sezona priprema za podizanje zasada borovnice je uveliko u toku. Mnogi proizvođači koji imaju nameru da podižu zasad u saksijama se  još uvek nisu opredelili za veličinu saksija.
Saksija zapremine od 25-35-45-50 litara ili pak veća? Šta izabrati? U kojoj zapremini će sadnica duže opstati i u kojoj zapremini saksije možemo očekivati veći prinos?

Kako podići plantažu borovnice

Da li ste znali da kilogram svežih borovnica košta 5-6€, što je 10 puta skuplje od kilograma jabuka? Ova cena nije samo rezultat atraktivnog izgleda i ukusa ovih bobica, već i njihovog nedostatka na tržištu, ali i potrebnog znanja za njihovu kvalitetnu proizvodnju.  Ukoliko pravilno odgajate ovu biljku, ona neće samo vama uzvratiti ogromnim profitom, već i vašim unucima, jer se borovnica može brati i preko 60 godina!