Sadnice borovnice - bezvirusne sadnice borovnica vrhunskog kvaliteta

SADNICE BOROVNICA

Razmišljate li možda "Koja vrsta proizvodnje bi bila najprofitabilnija? Koji biznis bi mogao da donese siguran profit i da ga naslede i moji unuci?" Verujemo da imamo pravi odgovor i pravi predlog za Vas i Vašu porodicu

Ako pogledate cene svežeg voća (jabuka, breskva, šljiva, jagoda, malina, ...) i cenu 1 kg sveže borovnice od 5-6 eur – kako Vam se to čini? Zašto je borovnica 10 puta skuplja od kilograma jabuka, 20 puta skuplja od kilograma šljiva. Odgovor je veoma jednostavan – nema je dovoljno na tržištu, a treba i znanje da se proizvede. Potrošnja borovnice u svežem stanju raste, ona ima dobru cenu pa i značajnu perspektivu. Što se Srbije tiče, perspektive ne manjka, jer je reč o voću koje ima izuzetan izvozni potencijal zato što borovnica u Srbiji stiže na berbu u periodu kada na svetskom tržištu postoji vakuum u ponudi.

ATP Irrigation može Vam pomoći da podignete uspešnu plantažu borovnice i da imate profitabilan biznis jer mi imamo i znanje i vrhunske konsultante iz Holandije, Italije, Maroka, SAD-a. Pridružite se uspešnim proizvođačima borovnice, uživajte u rastu Vaše plantaže borovnice i Vašeg profita, stvorite biznis koji ćete ostaviti i Vašim unucima jer se borovnica može brati i preko 60 godina.

ATP Irrigation sa svojim stručnim timom je tu da Vam pomogne. Kod nas ćete dobiti:

  1. pomoć pri odabiru sortimenta
  2. savet za tehnologiju sadnje i uzgoja
  3. nabavku sertifikovanog sadnog materija borovnice premijum kvaliteta
  4. besplatno projektovanje plantaže
  5. nabavku kompletne opreme za podizanje zasada
  6. uslugu projektovanja i izvođenja radova sistema za navodnjavanje i protivgradne zaštite
  7. stručnu savetodavnu pomoć pri vođenju tehnologije uzgoja i rezidbe
  8. pomoć prilikom pripreme dokumentacije potrebne za podnošenje zahteva za subvencije
  9. profesionalan pristup svakom klijentu bez obzira na veličinu zasada

Možete nas kontaktirati na brojeve telefona:
☎️ 011/26-61-857
☎️ 063/80-37-132 Mile Radisavljević
☎️ 062/80-37-140 Slađana Jokić

sadnice borovnice  sadnice borovnice  Fall Creek

Sve o koracima koje je neophodno ispoštivati za Vašu uspešnu proizvodnju možete pročitati na ovom LINKU.

 Rezervišite Vaše sadnice borovnice na vreme!

SADNICE BOROVNICE


Sorta Duke nastala je ukrštanjem sorti: Ivanhoe x Earlyblue. Vodeća sorta visokožbunaste borovnice, ranog vremena zrenja.

Žbun je umereno bujan, uspravnog porasta sa granama koje se pod teretom velikog roda povijaju ka zemlji. Cveta kasno pa je dosta otporna prema poznim mrazevima. Vrlo je rodna sorta. Prosečan prinos po žbunu je oko 6 kg. Bobice su srednje krupne, vrlo atraktivne, svetloplave boje i čvrste. Veoma je prijatnog, slatkonakiselog ukusa i prijatne arome. Odlično podnosi transport i dugo može da se očuva u svežem stanju. Dvogodišnje sadnice borovnice su pakovane u saksijama od 2l.

sadnice borovnica
sadnice borovnice
sadnice borovnica
sadnice borovnice
sadnice borovnice
sadnice borovnica
sadnice borovnice
borovnice


Sorta Cargo srednje-kasnog vremena dospeća, je visokorodna,snažna sorta sa dobrim karakteristikama. Bobice sorte Cargo su izuzetno okrugle i uniformne, zadržavaju čvrstoću i ukus tokom skladištenja u hladnjači. Ova sorta je nenadmašna kada govorimo o dugotrajnom skladištenju, sa hrskavim, veoma čvrstim bobicama izvrsnog ukusa. Izuzetno visoki pupoljci sorte Cargo mogu zahtevati jače orezivanje. Cvetovi imaju tendenciju da se otvaraju u koncentrovanom cvatu i zahtevaju veću aktivnost pčela da bi pravilno bili oprašeni. Preporučujemo pažljivo praćenje razvoja cveta kako biste bili sigurni da pčele na vreme odrade svoj posao. Bobice su srednje veličine, čvrste, svetloplave, kiselkastog ukusa i veoma sočne.

Draper - sorta borovnice ranog vremena zrenja (nekoliko dana pre sorte Bluecrop), sa koncentrisanim zrenjem. Odlikuje se snažnim, uspravnim porastom i visokom produktivnošću čak i kao mlada biljka. Plod je konstantno krupan, uniforman, svetloplave boje, koja se zadržava i posle berbe. Pokožica je otporna i meso je čvrsto, pa se može uspešno mehanizovano brati i kada se koristi za svežu potrošnju. Odlične je skladišne sposobnosti.

sadnice borovnice
sadnice borovnice
sadnice borovnice

 Aurora je sorta borovnice kasnog vremena dospeća. Nastala je ukrštanjem sorti: Brigitta Blue x Elliott. Žbun je bujan i uspravan sa brojnim osrednje razgranatim izdancima i dobrom izloženošću plodova. Veoma je otporna sorta na izmrzavanje.

Interesantna je sorta zbog visoke rodnosti, srednje krupnih i atraktivnih plodova i kasnog vremena zrenja. Bobice su plave boje, sazrevaju u 3-4 navrata. Plod je čvrst, pokožica nije sklona pucanju pa je dobre transportabilnosti i skladišne sposobnosti. Plodovi se mogu ostaviti bez problema duže na rodnim ganama pri čemu ukus ploda postaje bolji s obzirom da ima nešto kiseliji ukus ako se ubere pre pune zrelosti.

aurora borovnica    aurora borovnicaSorta Valor, srednjeg vremena dospeća, se ističe se kao sorta sa visokim ocenama za izdržljivost na hladnoću, dimenzije ploda, lakoću branja i prinos. Prva komercijalna polja zasađena sortom Valor relativno su nova, ali početna zapažanja potvrđuju ono što je primećeno na istraživačkoj farmi u Oregonu. Biljka ima veoma snažan žbun uspravnog rasta, relativno je jednostavna za uzgoj i produktivna. Bobice sorte Valor su veoma velike i omiljene su kupcima tokom poseta na terenu. Ujednačeno voće, srednje čvrstoće, u početku kiselo, ali veoma slatko kada je potpuno zrelo. Veoma mlade biljke na komercijalnim zasadima podnose niske zimske temperature bez oštećenja od hladnoće.

sadnice borovnice
sadnice borovnice
sadnice borovnice

Sorta Top Shelf srednje-ranog vremena dospeća je poznata po veoma velikim, ukusnim i čvrstim bobicama. Veoma veliki plod ključna je karakteristika ove sorte sa doslednim kvalitetom i ravnomernošću plodova od početka do kraja berbe. Plod je veoma atraktivan - bobice su čvrste, sočne, velike, svetlo plave, tropskog ukusa. Top Shelf sorta pokazala je podložnost gljivici Botryospheria, naročito u uslovima sa previše vlage i visokom primenom azota. Videli smo da je sorta Top Shelf otpornija na hladnoću više nego što se očekivalo, sa veoma malo oštećenja od hladnoće ako ih uopšte i bude, čak i na veoma niskim temperaturama od -20°C.

sadnice borovnice
sadnice borovnica
sadnice borovnice
sadnice borovnica

Sorta Last Call sazreva veoma kasno pa se preporučuje proizvođačima koji žele da produže sezonu berbe. Ovaj snažni, uspravni žbun daje visoke prinose velikih bobica koje su slatke i blago aromatične. Iako je njena primarna upotreba u komercijalnoj proizvodnji svežeg voća, ona se takođe preporučuje i za preradu. Uzgajivačima savetujemo da ne podstiču rast previše i da razmisle o manjoj primeni azota od uobičajenog. Ovo će smanjiti primećen rast biljke u poznoj sezoni i neće dovesti do oštećenja na vrhovima zbog hladnoće. Kvalitet plodova sorte Last Call je veoma visok i superiorniji od postojećih sorti kasne sezone. Uzgajivačima preporučujemo da razmotre ostavljanje bobica na biljkama nekoliko dana duže kako bi se smanjila kiselost ploda. Plod sorte Last Call je svetlo plave boje, veoma krupan, čvrst, sočan, tropskog ukusa.

sadnice borovnice
sadnice borovnica
sadnice borovnice
sadnice borovnica

Kontaktirajte nasPošaljite nam poruku

Kontakt forma

ATP Irrigation d.o.o.

ATP Irrigation d.o.o. posluje pod ovim nazivom od 2005. godine, a prethodno, kao ATP GROUP, od 1998. godine, tako da smo na tržištu Srbije prisutni već 20 godina. Radno vreme kompanije: Radnim danom od 8-16h, subotom 08-12h.

Adresa

ATP Irrigation
Bulevar Oslobođenja 172
11040 Beograd, Srbija

Pronađite nas
mode_edit