Pokrivanje cele površine

Poljoprivredna proizvodnja kod nas se uglavnom odvija na otvorenom polju gde je nezaštićena od raznih vremenskih nepogoda a posebno grada i ranih prolećnih mrazeva.

Zaštita protivgradnim mrežama smatra se najefikasnijom zaštitom od grada i preporučuje se u svim regionima u kojima se često javlja grad. Osim što štite zasad od grada uloga im je i da pri visokim temperaturama smanjuju štetu nastalu od ožegotina.

Investicija nije mala, kreće se u vrednosti jednogodišnjeg prinosa u punoj berbi, ali treba znati da oštećenja od grada, pored toga što oštećuju biljku, nanose štetu prinosima i naredne godine za oko 50%.

Idealna varijanta je mrežu postaviti pre sadnje da bi se sprečilo oštećenje mladih biljaka, ali ako investitor to nije u mogućnosti, a planira da u prespektivi postavi mrežu, trebalo bi bar u startu da postavi odgovarajuće stubove koji će da nose špalir a kasnije i mrežu

Najbolje rešenje je da se kod projektovanja i pokrivanja plantaža protivgradnim mrežama pokrije cela površina. Na taj način ostvaruje se 100% - tna zaštita od grada, najveći procenat zasene i najbolja mikroklima sa najvećim procentom relativne vlažnosti vazduha. To je posebno značajno za dobijanje intezivnije boje kod jabuka i ostalog voća gde bolja obojenost daje veću cenu. Pokrivanjem cele površine, bočnih i čeonih strana postiže se 100% - tna zaštita od ptica i značajno se smanjuje (ako ne i potpuno eliminiše) problem koji izazivaju štetni insekti.

otkup borovnica
otkup borovnica
otkup borovnica
otkup borovnica

Kontaktirajte nasPošaljite nam poruku

Kontakt forma

ATP Irrigation d.o.o.

ATP Irrigation d.o.o. posluje pod ovim nazivom od 2005. godine, a prethodno, kao ATP GROUP, od 1998. godine, tako da smo na tržištu Srbije prisutni već 20 godina. Radno vreme kompanije: Radnim danom od 8-16h, subotom 08-12h.

Adresa

ATP Irrigation
Bulevar Oslobođenja 172
11040 Beograd, Srbija

Pronađite nas
mode_edit