Pokrivanje cele površine

PROTIVGRADNA ZAŠTITA

Poljoprivredna proizvodnja u Srbiji se uglavnom odvija na otvorenom polju gde je nezaštićena od raznih vremenskih nepogoda a posebno grada i ranih prolećnih mrazeva.

Zaštita protivgradnim mrežama smatra se najefikasnijom zaštitom od grada i posebno se preporučuje u regionima u kojima se često javlja grad. Osim što štite zasad od grada uloga im je i da pri visokim temperaturama smanjuju štetu nastalu od ožegotina.

Investicija nije mala, kreće se u vrednosti jednogodišnjeg prinosa u punoj berbi, ali treba znati da oštećenja od grada, pored toga što oštećuju biljku, nanose štetu prinosima i naredne godine za oko 50%.

Idealno je mrežu postaviti pre sadnje da bi se sprečilo oštećenje mladih biljaka, ali ako investitor to nije u mogućnosti, a planira da u prespektivi postavi mrežu, trebalo bi bar u startu da postavi odgovarajuće stubove koji će da nose špalir, a kasnije i mrežu

Najbolje rešenje je da se kod projektovanja i pokrivanja plantaža protivgradnim mrežama pokrije cela površina. Na taj način ostvaruje se 100% - tna zaštita od grada, odgovarajući procenat zasene i najbolja mikroklima sa najvećim procentom relativne vlažnosti vazduha. To je posebno značajno za dobijanje intezivnije boje kod jabuka i ostalog voća gde bolja obojenost donosi veću cenu. Pokrivanjem cele površine, bočnih i čeonih strana postiže se 100% - tna zaštita od ptica i značajno se smanjuje (ako ne i potpuno eliminiše) problem koji izazivaju štetni insekti.

Protivgradna mreža
Protivgradna mreža
Protivgradna mreža
Protivgradna zaštita

Za sva Vaša pitanja i dodatne informacije možete nas pozvati na 011/26-666-62, 011/26-61-857 i 062/8037-133 ili nam pisati na email

Vaš

ATP IRRIGATION doo

Kontaktirajte nasPošaljite nam poruku

Kontakt forma

ATP Irrigation d.o.o.

ATP Irrigation d.o.o. posluje pod ovim nazivom od 2005. godine, a prethodno, kao ATP GROUP, od 1998. godine, tako da smo na tržištu Srbije prisutni već 20 godina. Radno vreme kompanije: Radnim danom od 8-16h, subotom 08-12h.

Adresa

ATP Irrigation
Bulevar Oslobođenja 172
11040 Beograd, Srbija

Pronađite nas
mode_edit