Novi podsticaji u poljoprivrednoj proizvodnji

Ministarstvo poljoprivrede je raspisalo javni poziv za podnošenje zahteva za subvencionisanje novih priključnih mašina i opreme za biljnu proizvodnju. Rok za podnošenje zahteva je do 07.09.2023. godine.


Novi podsticaji obuhvataju investicije za nabavku novih mašina i opreme za:


1. Primarnu biljnu proizvodnju biljnih kultura u zaštićenom prostoru
2. Primarnu proizvodnju voća i grožđa
3. Primarnu proizvodnju povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja
4. Ubiranje voća, grožđa, povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja
5. Primarnu proizvodnju žitarica, industrijskog i krmnog bilja
6. Obradu zemljišta, zaštitu biljaka od bolesti, korova i štetočina, prihranjivanje/đubrenje i transport primarnih poljoprivrednih proizvoda
7. Navodnjavanje biljnih kultura


Pravilnik za primarnu biljnu proizvodnju nabavke opreme i mehanizacije je jasno definisan, dok spisak mehanizacije i opreme za koju se može ostvariti subvencija možete pogledati ovde.
Iz našeg asortimana, roba koja podleže ovim subvencijama je iz programa navodnjavanja, mulch folije za jagode, agrotekstil, protivgradna mreža, naslon za proizvodne zasade voća i grožđa, sakupljač voća i termički kultivator za primenu u ratarstvu.


Nabavkom opreme u ATP Irrigation firmi, u mogućnosti smo da Vam obezbedimo potrebnu prateću dokumentaciju za subvencionisanje.


Za više informacija, pozovite nas na telefone: 011/26-61-857, 011/26-66-662 ili nas konataktirajte putem mejla na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

mode_edit