Čvrsta creva

ČVRSTA CREVA ZA NAVODNJAVANJE

Čvrsta creva sa kapljačima za ravne terene

Kapajući sistem čvrstih creva sa kapljačima za dugoročne sisteme navodnjavanja

ATP čvrsta creva su cilindrična creva izrađena od polietilena odličnog kvaliteta, sa kapljačima, ugrađenim na već određenim razmacima, koji imaju ravnomerno kapanje.

ATP čvrsta creva predstavljaju rezultat višegodišnjeg iskustva i testiranja u realnim uslovima.

navodnjavanje

Kapljači su dužine 3 cm.

U crevima su ugrađeni kapljači koji imaju dovoljno širok lavirint da ne dolazi do zapušenja sistema, a takođe daju i ravnomerno kapanje. Zbog same konstrukcije kapljača, smanjuje se rizik od zapušavanja, zagušenja i taloženja od strane đubriva i drugih materija u samom kapljaču. Kapljač je simetričan, patentiran i dizajniran na taj način da ostane u crevu a da ne dolazi do njegovog ispadanja. Ove posebne karakteristike čine ATP čvrsta creva otpornim na mehanička oštećenja prilikom ugradnje. Gubici pritiska su umanjeni zahvaljujući tome što su pregrade kapljača glatke i tanke, takođe kapljač je veoma lako očistiti što ga čini pogodnim za dugotrajnu upotrebu.

Čvrsta creva su dostupna u dve varijante: sa prečnikom creva od 16 mm i 20 mm. Raspored kapljača je moguć od 15, 20, 30, 40 pa do 150 cm. Kapaciteta od 2l/h, 4l/h pa do 8l/h.

Za oba prečnika creva i bilo koji raspored kapljača moguće je birati između dve verzije sa: - Običnim kapljačem (3 rupe) - "Double" kapljačem (6 rupa)

"Double" kapljač, sa 6 rupa pogodniji je za korišćenje zbog manje verovatnoće da će doći do zapušavanja a takođe dolazi do bržeg pražnjenja sistema kada se prekine navodnjavanje.

cvrsta creva    cvrsta creva

Čvrsta creva sa kapljačima za terene u nagibu sa običnim i Drop Stop kapljačima

Čvrsta creva sa običnim kapljačima za terene u nagibu su izrađena od polietilena odličnog kvaliteta sa ugrađenim samokompenzujućim kapljačima (PC kapljač) na već određenim razmacima.

PC kapljači su konstruisani tako da nevezano koji je pritisak u sistemu (od 1.0 do 4 bara)  daju identičan protok. Kada je teren u nagibu na početku nagiba je manji pritisak u odnosu na kraj nagiba ali ovi kapljači daju isti protok. 

kapljac navodnjavanje

Inovativni kapljač i njegova specifična konstrukcija umanjuju rizik od zapušenja nastalog od naslaga ili nekih drugih čestica koje se mogu naći u vodi. ATP PC kapljač ima lavirint čija je širina 1mm (U odnosu na ostale kapljače na tržištu ima i do 50 puta širi lavirint). 

Takođe, prednost ATP PC kapljača je činjenica da je prvi deo kapljača veoma kratak i ne zahteva visok pritisak da bi funkcionisao. Prednost je u tome što ne zahteva da se ugrađuju dodatni uređaji ili pumpe.

kap po kap navodnjavanje

PC ATP čvrsto crevo je dostupano u dve varijante: prečnika 16 i 20 mm. Razmak između rupa može da varira između 15 i 150 cm sa kapacitetima od 1.6, 2 i 4l/h (litra po času).

PC kapljač se koristi u varijanti sa 3 rupe za sve modele creva.

Prednosti:
- Protok vode je ujednačen
- Veoma se lako proračunava potrošnja vode u zalivnom sistemu 
- Smanjena je upotreba veštačkih đubriva čiji se procenat može precizno obračunati prema kapacitetu
- Maksimalna pouzdanost primenom u subirigaciji i na sistemima za navodnjavanje na otvorenom;
- Visoka sigurnost u sprečavanju taloženja i zapušavanja, zahvaljujući inovativnom kapljaču;

kap po kap navodnjavanje

Primena:
- Kod sistema za navodnjavanje na otvorenom kao i u staklenicima, plastenicima,
- Za proizvodnju voćarskih i povrtarskih kultura;
- Za uzgoj cveća
- Navodnjavanje terena u nagibu;
- Za navodnjavanje sa primenom đubriva
- Za sisteme za subirigaciju;

Creva prečnika 16mm dostupna su u dužini kotura od 400m, dok su creva prečnika od 20mm dostupna u dužini kotura od 300m.

Čvrsta creva sa Drop Stop kapljačima

crevo sa DS kapljačem  Drop Stop kapljači se koriste za sistem navodnjavanja kap po kap i ugrađeni su u polietilenskim cevima na određenom rastojanju.

Drop Stop kapljač je samokompezujući u kome je ugrađena silikonska membrana unutar kapljača, što omogućava da se osigura konstantan protok pri promeni pritiska, a takođe njegova konstrukcija je takva da je smanjen rizik od zapušavanja.

Zahvaljujući sistemu protiv zapušavanja, nije moguće da se usisa zemlja prilikom pražnjenja sistema.

Najbitinije kod ovog kapljača je to da kada padne pritisak na 0.35 bara sam kapljač se zatvara i ne dolazi do curenja vode iz laterala, a samim tim dolazi i do smanjenja vremena punjenja sistema.

Čvrsta creva se koriste i za subirigaciju.

UKOLIKO SU VAM POTREBNE DODATNE INFORMACIJE BIĆE NAM ZADOVOLJSTVO DA NAS KONTAKTIRATE

   +381 63 80 37 132 Mile Radisavljević

+381 63 80 57 632 Nikola Marković

ili

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 VAŠ 

Kontaktirajte nasPošaljite nam poruku

Kontakt forma

ATP Irrigation d.o.o.

ATP Irrigation d.o.o. posluje pod ovim nazivom od 2005. godine, a prethodno, kao ATP GROUP, od 1998. godine, tako da smo na tržištu Srbije prisutni već 20 godina. Radno vreme kompanije: Radnim danom od 8-16h, subotom 08-12h.

Adresa

ATP Irrigation
Bulevar Oslobođenja 172
11040 Beograd, Srbija

Pronađite nas
mode_edit