Hobi plastenici

Čelična konstrukcija
Širina 5m; visina 2,2m

Konstrukcija ima lukove od cevi prečnika 25mm rasporedjene na 1.5m koje su po vrhu povezane kutijastom cevi što značajno ojačava konstrukciju.

Na početku i kraju konstrukcije nalaze se kosnici koji daju potrebnu krutost. Konstrukcija nema stubove kroz sredinu.

Sa čela konstrukcija ima metalni stub sa kosnikom i dvokrilna "leptir" vrata. Tehnološka novina je da leptir vrata imaju luftere na vrhu. Prilikom provetravanja sa čela nema mrtvih uglova tako da se čitavo čelo provetrava. Lufteri na vrhu obezbeđuju provetravanje plastenika i izbacivanje viška vlage bez pothlađivanja biljaka koje su sa čeonih strana. Konstrukcija je plastificirana u specijalnu belu boju za spoljnu upotrebu.Sistem zabravljivanja vrata sprečava njihovo nekontrolisano otvaranje.

Pokrivna folija je GINEGAR izraelske proizvodnje sa trogodišnjom fabričkom garancijom. Folija ima termo-difuziono i nekapajuće svojstvo. Njeni krajevi su zavareni i provučen je kanap za zatezanje. Folija na vratima je zavarena.

Po želji investitora folija može biti dupla (folija na naduvavanje), gde uz pomoć kompresora koji se ugrađuje unutar plastenika uduvava vazduh iz plastenika u prostor između folija i na taj način pravi sjajnu toplotnu izolaciju, odličan termoefekat i dobru zategnutost folija. Za rad kompresora potrebno je obezbediti električnu energiju napona 220V. Tajmer reguliše uključivanje i isključivanje kompresora.

Spoljašnja folija UVA CLEAR je debljine 0.18mm, a unutrašnja AD IR AV debljine 0.15mm (kad je plastenik sa folijom na naduvavanje). Značajno je to što unutrašnja folija ima i ativirusno svojstvo koje sprečava pojavu botritisa (Botrytis sp.) i na taj način olakšava proizvodnju.

NAPOMENA:
Orijentacija plastenika mora biti u smeru najjačeg vetra. Ako je vetar promenljivog pravca ili u slučaju da se plastenik mora postaviti tako da najjači vetar duva bočno onda investitor to mora posebno da naglasi da bi se postavila dodatna ojačanja. Ta dodatna ojačanja poskupljuju ukupnu konstrukciju za otprilike 7%.

GARANCIJA:
- 3 godine na foliju
- 5 godina na plastificiranu konstrukciju, a 2 godine na kvalitet plastificirane površine (izuzev mesta vara i mehaničkih oštećenja)
- 10 godina na pocinkovanu konstrukciju, a na kvalitet cinkovanja 7 godina.

USLOVI POD KOJIMA VAŽE GARANCIJE:
1. Plastenik i dopunska oprema montirani od strane montera ATP IRRIGATION.
2. Garancija važi za brzine vetra do 70km/h i za dozvoljen sadržaj pesticida.
3. Redovno kontrolisati foliju i po potrebi je dotezati zatezanjem kanapa i/ili dodatnim nabacivanjem zemlje sa strane. Dotezanje folije radi se kada je temperatura 10-150C. Ne sme se preterati sa zatezanjem da na niskim temperaturama folija ne bi pukla. Pucanje folije od prednapregnutosti se ne priznaje kao greška proizvodjača.
4. Vrata na plasteniku i lufteri moraju biti zatvoreni kada duva vetar. Sa donje strane vrata održavati nivelaciju zemljišta tako da vetar ne može da"naduva" plastenik.
5. Ako se u eksploataciji folija sa čeonih strana pocepa do zemlje na mestu gde je zavarena i gde je ubačen kanap to se ne prihvata kao greška isporučioca opreme jer je to indikacija da vrata nisu bila zatvorena kada je duvao vetar.
6. Sa konstrukcije plastenika obavezno uklanjati sneg i odbacivati sa strane od folije minimum 1m.

ginegar


otkup borovnica
otkup borovnica
otkup borovnica
otkup borovnica
otkup borovnica
otkup borovnica