Kako podići plantažu borovnice

Da li ste znali da kilogram svežih borovnica košta 5-6€, što je 10 puta skuplje od kilograma jabuka? Ova cena nije samo rezultat atraktivnog izgleda i ukusa ovih bobica, već i njihovog nedostatka na tržištu, ali i potrebnog znanja za njihovu kvalitetnu proizvodnju.  Ukoliko pravilno odgajate ovu biljku, ona neće samo vama uzvratiti ogromnim profitom, već i vašim unucima, jer se borovnica može brati i preko 60 godina!

Uz firmu ATP Irrigation možete ne samo podići uspešnu i kvalitetnu plantažu, već i dobiti konstruktivne savete oko vođenja proizvodnje i otkupa, jer iza nas stoji dugogodišnje iskustvo u ovom poslu, ali i partneri iz Holandije, Italije, Maroka i SAD-a.

U našem asortimanu imamo holandske sadnice različitih sorti borovnica, ali ono što ih sve zajedno odlikuje jeste da su bezvirusne! Međutim, pored sadnica, potrebno je imati i vrhunski treset i supstrat. ATP Irrigation uvozi čist treset, bez dodataka aditiva, koji je specijalno namenjen za uzgoj borovnica, kao i prvoklasni supstrat. Ali bez stručno projektovane plantaže i tehnologije uzgoja, kvalitetne sadnice, treseti i supstrati vam neće značiti ništa.

Ukoliko se odlučite za sadnju u bankovima, prvo je potrebno izvršiti kompletnu analizu zemljišta a potom i pripremu, jer su velikim saksijama. Ali, za koju god tehnologiju uzgoja se odlučili, neizbežan  činilac svake plantaže je sistem navodnjavanja.

ATP Irrigation uspešno projektuje sisteme navodnjavanja već više od 15 godina sa vrhunskim crevima koja omogućuju ravnomerno kapanje na svim tipovima zemljišta kao i nagiba. Pored creva za navodnjavanje, ATP vam može ponuditi kompletan fiting, uređaje za prihranu i pumpe, kao i automatizaciju sistema po želji investitora. Za naše kooperante dajemo posebne pogodnosti pri kupovini sistema za navodnjavanje i besplatno pojektovanje sistema. Na osnovu hemijske analize zemljišta i vode u mogućnosti smo da vam obezbedimo odgovarajuće supstrate, osnovna i vodotopiva đubriva, odnosno da definišemo tehnologiju navodnjavanja i ishrane kako bismo razvili pun potencijal vaše plantaže.

Prilikom sadnje bilo kakvog voća ili povrća, dobro je razmisliti i o protivgradnim mrežama. Osim što štite zasad od vremenskih nepogoda i insekata, ispod protivgradne mreže se stvaraju i pogodni mikroklimatski uslovi za rast i razvoj borovnice i formiranje kvalitetnog ploda.

zasad borovnice     borovnice

Pored svega navedenog, od projektovanja plantaže, isporuke sadnica, kompletne opreme, izrađivanja tehnologije zaštite usklađene sa normativima EU, obezbeđivanja neophodnih hemijskih sredstava, praćenja vaše proizvodnje tokom vegetacije i berbe, možemo vam pomoći i da standardizujete proizvodnju prema GLOBAL GAP standardu i na taj način vam obezbediti izvoz na evropsko tržište i postizanje bolje cene.

Ne čekajte više! Pridružite se uspešnim proizvođačima borovnica, uživajte u rastu vaše plantaže ali i vašeg profita i stvorite biznis koji ćete ostaviti i vašim unucima.
Pozovite nas!

011 26 618 57     011 26 666 62     062 8037 140       063  8037 132

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

mode_edit